Spondylolisthesis – az 5 legfontosabb tudnivaló

2  komment

0 Shares

 • Kedves Máté!
  Számomra hiánypótló volt ez a videó, mert sajnos érintett vagyok. Csúszás, szűkület és porckorongsérv együttesével nem szívesen foglalkoznak az orvosok, pedig számos szakembert felkerestem, gyógytornászoknak is nehezített pálya, mert mindig azt mondják, ellentétes gyakorlatok segítenek, igazából tanácstalanok. Pontos diagnózist adó, nem bénulássak fenyegető reumatológus találni a legnehezebb. Tőled legalább azt megtudtam, én mit tudok tenni saját magamért. Köszönöm szépen!

  • Kedves Beáta!

   Köszönöm! A „nehezített pálya” hozzáállású gyógytornászokkal kapcsolatban egy kicsit távolabbi példa:
   tizenöt-húsz éve ( fiatal voltam és naiv ) vettem egy VW Lupót.
   ( Ez egy három litert fogyasztó mütyür autó volt, amivel úgy gondoltam, hogy majd olcsón körbejárom Európát. Na persze…:) )
   A dologból annyi lett, hogy a túlautomatizált autó két hetente a szervizben volt, ÉS MIVEL JÓ BONYOLULT SZERKEZET VOLT,
   A KÖZELI SZERELŐK MINDIG CSAK A FEJÜKET VAKARTÁK, HOGY VAJON ÉPP MI LEHET A BAJA. Ötletekből persze sosem volt hiány, csak ezek nem sűrűn vezettek eredményre.
   Viszont amikor levittem Ceglédre ( már amikor még mozgott 🙂 ) a Lupo specialistához, az a figura sokszor már a hangjából megmondta, hogy mit kell kicserélni benne.
   Előfordult olyan, hogy a többi szaki hosszú gondolkodása után ő csak a hangja alapján – egy nem egészen 10 mp. alatt felállított „diagnózis” mentén – kivett egy bigyót az udvarban álló bontott Lupók egyikéből, áttette az enyémbe, és probléma nélkül már mehettem is. Neki azért nem volt „nehezített pálya” a Lupo, mert rengeteget látott, ebbe ásta bele magét és kivételesen tényleg értett hozzájuk.

   Visszatérve a gerincedre: a mi területünk olyan tempóban fejlődik, és kezd annyira összetett lenni, hogy esélytelen kellő mélységben érteni hozzá, ha valaki nem kifejezetten ezt figyeli. Ahogy én nem foglalkozom stroke-osok vagy traumás sérültek rehabilitációjával – de még az unokaöcsém skoliózisát is más / egy olyan kolléga, aki naponta ebből lát sokat, ezt tanítja, ebben él / kezeli, úgy meg kell találni azt az embert, aki a te problémád területén van otthon.
   Egy ilyen kolléga biztos nem fog olyat mondani, hogy a „csúszáson a szűkületen és sérven ellentétes gyakorlatok segítenek” – inkább keres egy olyan keretrendszert, ami Neked megfelelő. Köszönöm, de a videóm szigorúan általánosságokat tartalmaz, én mindenképp inkább egy fentihez hasonló szaki megtalálására biztatlak! MIelőbbi jobbulást kívánva:m.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >