BGA-logo


MIÉRT CSINÁLOM A BENE GERINCAKADÉMIÁT?


Bene Máté és a Bene Gerincakadémia 1

20 éve - a saját gerincsérvem megoldása után - porckorongsérves emberek kezelésével indultam el ezen az úton. ( Eléggé izgalmasnak tartom a területet, így "falom"  a témakört.:) )  A kutatás és a saját tapasztalat viszont viszonylag hamar elvezetett oda, hogy a valódi megoldás nem  a fizioterápiában, hanem az edzésben van - és az óráidon Te vagy az, aki akkor és fér hozzá a vendégeid mozgás és idegrendszeréhez, mint senki más:

Amikor a ( még ) nem (annyira) gerincbeteg.

És te vagy az, akinek olyan eszköz van a kezében, amivel ÉRDEMBEN is lehet hatni 
erre az emberre: a szöveti és idegrendszeri adaptációt kialakító rendszeres mozgás. 


A BGA HATÁSTÖBBSZÖRÖZÉS:
 
Szeretném, hogy ezt a hatalmas ziccert a legfelkészültebben tudd megjátszani,
és szakma szinten egyre jobban legyünk erre képesek. 


BGA


Szerencsére ehhez ma egy olyan tempóban fejlődő tudásanyag áll a rendelkezésre, amiben bár csupa izgalom mint nap elmélyedni, de a kutatási eredmények értelmezése, feldolgozása, gyakorlati munkába való integrálása napi szinten (!) több órás elfoglaltságot igényelne.

Nekem viszont ez az egyik kedvenc hobbim, és imádom mindezt érhetően, lényeglátóan, gyakorlatiasan átadni Nektek, a BGA szakmai hírlevél olvasóinak / hallgatóinak!

....úgy, hogy az óráikon "életre kelhessen" az egész.

Bene Máté és a Bene Gerincakadémia 2

 
MIÉRT?  
 

20 éve - ebbe amúgy elég sz@r belegondolni, mert rettentő gyorsan eltelt 🙂 - kezelek a "műtőasztal közvetlen közeléből elmenekülő" porckorongsérves embereket, így tisztán látom, hogy a mozgásszervi prevencióhoz vagy mélyen értünk -  vagy nem értünk hozzá.

( Engedjük el kicsit a  PC-t : kevés az olyan kolléga, aki tényleg a gerincproblémák lényegére fókuszál, nem veszik el az aktuális hype-ok és módszerek szemellenzőiben, és képes lényeglátóan megcélozni pl. egy szegmentális instabilitás fő faktorait. )

Ennek úgy gondolom, hogy az a fő oka, hogy magyar nyelven kevés az érhető, tényleg használható forrás, mert a "versenypiac" ma jellemzően nem a valódi tudást és mélységet, hanem a többség igényét szolgálja ki: mielőbb jó sok képzést a nevem alá - lehetőleg gyorsan.

A fitness világ túlegyszerűsített, felületes irányokkal van tele, melyen a tudás kellemes illúziólufijait adják - a valóban hatékony munkához és döntésfolyamatokhoz viszont az ilyesmi rém kevés.

Ezért a BGA-n elengedjük a többséget, és azokkal dolgozunk, akik mélyre akarnak menni. Nagyon stabil alapokat ( anatómia, anatómia mozgásban = humánkineziológia, neurológia mozgásban, ízülettan, reumatológia, biomechanika, kutatások értelmezése, stb...) és egy erős rendszerszemléletet tanulunk meg amivel végtelen lényeglátással tudunk a gyakorlati munkában is tűélesek lenni.  

 
A KÉPZÉSEIM EBBEN A SZELLEMBEN ZAJLANAK - 
ELSŐSORBAN EZT TANÍTOM AZ EDZŐ ÉS JÓGAOKTATÓ GYÓGYTORNÁSZ
 ÉS MASSZŐR - MANUÁLTERAPEUTA KOLLÉGÁKNAK.

Bene Máté és a Bene Gerincakadémia 3

NMPT egy New yorki előadás előtt.


A GERINCPROBLÉMÁK ÉRDEMI MOZGÁSTERÁPIÁJÁHOZ BETONSTABIL
SZAKMAI ALAPOK, MAJD PRECÍZ DÖNTÉSHOZATALI SKILLEK SZÜKSÉGESEK: 


Nálunk biztosan nem leszel csontkovács vagy fasciakurkász két hétvége alatt - ergo biztosan nem itt fogod megtalálni a tudás rózsaszín illúziólufijait pszeudotudományos latin szavakba csomagolva - helyette a  BGA a valós tudást hoz el neked: a szakmánk ma gyakori lebutítása helyett igyekszem a valóság jóval összetettebb és bonyolultabb tényezőit tenni könnyen fogyaszthatóvá és érhetővé Neked.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy nem vadítalak azzal, hogy egy ilyen-olyan nyújtásban két irányból húzod a fasciát ( ez a területen képzetlen ember számára akár még logikusan is hangozhat - csak épp biológiailag tejesen alaptalan) helyette megtanuljuk azoknak a fel és leszálló pályáknak a működését, amiknek a befolyásolásán keresztül ez a stretchingnek tűnő technika átmenetileg tényleg növeli a mozgástartományt.

Ez azért tud egy más szakmai univerzum lenni, mert  ha pontosan tudjuk, hogy VALÓBAN mitől működik, amit csinálunk, akkor a technika szabadon felcserélhető, rengeteg felesleges lépés kihagyható és fitness szekták helyett a logikus gondolkodás vezérelheti a döntéseinket. Tény, hogy kicsit időigényesebb megtanulni a mozgástartomány növekedésének neurológiai hátterét, mint egy krumpliszsákkal modellezve kitalálni egy elsőre logikusnak tűnő fasciamesét - viszont ennek van alapja... Nem mindegy...:) 


KINEK SZÓLNAK A KÉPZÉSEIM:


Elsősorban már gyakorló oktatók - jóga, fitness irányzatok - és gyógytornászok / masszőrök - manuálterapeuták számára tartom a továbbképzéseket .

Azoknak, akiknek már megvan - vagy körvonalazódik - a saját útja - de tanulni, fejlődni akar. Mindezt pedig legszívesebben egy együtt gondolkodó, jó értelemben véve szkeptikus, az oktatót bármikor megkérdőjelezhető, "szabadon kérdezhető" képzésen szeretnék megtenni.  

BeneGerincakadémia


VEGYÜK FEL A KAPCSOLATOT:

 

Bene Máté és a Bene Gerincakadémia 4

Itt van rögtön a BGA szakmai hírlevél:

Érdemes azzal kezdeni, hogy feliratkozol rá!  Igen - igen. Tudom, hogy rossz tapasztalatod van az ilyesmivel, és néha én is értesítelek majd egy-egy képzésemről, viszont ez egy szakmai hírlevél - csupa olyan témában küldök ingyenes és kiemelkedően hasznos anyagokat ( főleg oktatóvideókat) amiről szeretném, ha a családtagjaim oktatói képben lennének.

Itt pl. bele tudsz olvasni néhány korábbiba.  / link /

Bene Máté és a Bene Gerincakadémia 5

Privát chat - telefon - email:

Kérem e-mailben keress, mert a telefonom a nap 99%-ában lenémítva hever valahol, amíg én oktatóvideót csinálok, tanulok / tanítok, kutatásokat olvasgatok a használtautó.hu-n zombulok
vagy valamelyik új továbbképzés anyagát rakom össze. 
Viszont az érdeklődő e-mailekre általában  72 órán belül válaszolok.

Ha kérdésed van valamelyik továbbképzéssel kapcsolatban,
csak írj ide: mate@porckorong.hu

 

"FOG EZ ITTHON ÉRDEKELNI BÁRKIT IS"
 

Ezt a húgom kérdezte, amikor kb. 10 éve elmeséltem neki, hogy milyen elvekre
épülő fitness-továbbképző sulit akarok csinálni....

Akkor azt mondtam, hogy "Fogalmam nincs!", de azóta  
meglepően sokan választották a BGA-t.


A NYERS SZÁMAINK:

 • 10.243 kolléga olvassa a BGA szakmai hírlevelét.

  / Nem gondoltam volna, hogy egyáltalán vagyunk itthon ennyien. Azt kell tudni róla, hogy ez az anyag nem valami
  tukmálós  marketingbullshit, hanem egy értelmes, értékes szakmai hírlevél, tele olyan információval, amit szeretném
  ha mondjuk az unokaöcsém tesitanára is ismerne. Ha nem vagy még fent és órákat tartasz, érdemes ránézned.  
  A korrektség jegyében: nem mindenki szereti a leveleimet...így ha gondolod, olvass bele - itt van pl. egy. és egy másik. /
 • Közel 2500 edző és oktató (!) kolléga élőben is részt vett a tanfolyamaimon.
 • A szakmai oktatóvideóim megtekintése több milliós nagyságrendű.
 • Rendszeresen ott vagyunk a sajtóban, tévéadásokban, előadásokon.
 • A minden évben megrendezésre kerülő ezer fős rendezvényünkre  - Gerinc Nap
  - mindig pár óra (!) alatt fogynak el a helyek.

 

Bene Máté és a Bene Gerincakadémia 6

Kollégák "rendelnek" a 2019-es Gerinc Napon


+ A "szakma" is odafigyel ránk: 

- Kollégáimmal állandó előadói vagyunk fizioterápiás szakmai konferenciáknak, gyógytornász és eü. szakmai és szakmacsoportos továbbképzéseknek.

( De valószínűleg azok a versenypiaci tanár kollégák figyelnek oda a legjobban, akik rendszeresen "inspirálódnak" az itt közölt tartalmakból. Részemről nincs ezzel semmi baj: ha te vagy az a Husky, aki elöl húzza a szánt, akkor tök mindegy ki mit csinál, úgyis 
az izgalmas tájat látod... Aki nyomodat követi... Hát... Ott kicsit azért más lesz a kilátás. Ezúton üdv. Nektek is!  🙂 )  

BGAalapképzés


de ennyit rólunk... 


Ebben a "játékban" Te vagy a főszereplő, mert Te vagy az az ember, aki évekkel - akár évtizedekkel egy gerincprobléma kialakulása előtt nyúlsz hozzá a vendéged mozgás szervrendszeréhez -  így még akkor be tudsz avatkozni, amikor a probléma ki sem alakult.


Ezen az oldalon minden betű arról szól, hogy
ebben a tevékenységedben támogassalak.


Úgyhogy köszi, hogy itt vagy és 
kellemes böngészést, hírlevél olvasást, videózást,
blogolvasást!BGAwebinár

Ingyenes webinárok a szakmai hírlevél olvasóinak

Bene Máté

Tájékoztatás a médiában

Bene Máté és a Bene Gerincakadémia 7

Gerincterápiás és prevenciós képzések a szakma képviselőinek.

Bene Máté és a Bene Gerincakadémia 8
Bene Máté és a Bene Gerincakadémia 9
Bene Máté és a Bene Gerincakadémia 10
>