Medencefenék és gerinc workshop

(Budapest - 2020. március 7.)


Csak az alapképzés korábbi részvevőinek.


“Éjjel háromszor kell kimenni pisilni, de nem találnak rá magyarázatot.” ” Folyamatosan fáj a csípőm és a gáttájékom, de nem tudják  miért” “Fáj a derekam, de nincs sem sérvem sem semmi látható bajom az MRI-n” “nem kívánom úgy, mint régen, pedig sem cukorbetegségem, sem egyéb szervi bajom nincs”


A gerinc és a medencefenék ill. gerinc és a medence maximálisan egy egységet alkot. Ha az egyik nem működik megfelelően, akkor hamarosan a másik működése is várhatóan zavart szenved. Ezen a képzésen tudatosítjuk a nemrég felfedezett összefüggéseket, megmagyarázok pár rejtélyes tünetet, majd megtanuljuk, hogy a klasszik gerinces óránkkal – és egy kis célzott odafigyeléssel – hogyan javítsunk a helyzeten… Egyre több embernek van:

 • hiperaktív hólyag szindrómája,
 • prosztata problémái,
 • pudendus ideg érintettsége,
 • szexuális, vizeletkiválasztási és intim területen jelentkező problémái.
Medencefenék és gerinc továbbképzés 1

Ezeknek a problémáknak egy része gerinc eredetű, amiről viszonylag keveset tudtunk eddig – és ez jelentősen megnehezítette a probléma megoldását – miközben előfordult, hogy ezek a gondok pl. egy rendszeres jógagyakorlással, vagy egy komorbid gerincprobléma NMPT tréningjével maguktól is enyhülni kezdtek…


Szerencsére a kutatás ezen a területen is gőzerővel felgyorsult, és ma már tudjuk, hogy ezen problémák miért és hogyan függenek össze a gerinc rendellenességeivel – gyakran még akkor is, ha nincs mellettük gerinces tünet.


Ezen az oktatói továbbképzésen átnézzük:

 • a gát és a kismedence anatómiáját / izmok, L4, n.pudendus,/
 • a lumbális, a szakrális gerinc és a medence felépítését – ill. az összefüggéseket a két terület rendellenességei és működési zavarai között.
 • Megvizsgáljuk a medence körüli diszbalanszok, és a lordózis elsimulásának hatását a prosztata és hólyag terhelésére,
 • beszélünk a gerinc eredetű potenciaproblémák kialakulásáról, a stressz a gerincgörbületek és a gáttájék működésének az összefüggéseiről
 • a szegmentális instabilitás és a medencefenék működésének az összefüggéseiről.

  Aztán maximális gyakorlatiassággal belemegyünk a gyakorlati megoldások lehetőségeinek átbeszélésébe, ami erősen épülni fog az alapképzés anyagára. 
Medencefenék és gerinc továbbképzés 2

Kinek javaslom:

 • azoknak az oktatóknak, akik nem intim torna trénerek akarnak lenni, viszont mélyen érdekli őket a gerinc működése és a gerinces órák gyakoroltatása közben hatni akarnak erre a területre is.
 • akik ismerni szeretnék az intim területek és a gerinc összefüggéseit
 • akik bele szeretnének mélyedni a gerinc kicsit „misztikusabb” L4-es környékének működésébe.

Időpont: 2020. március 7.

A tanfolyam díja: 25.970 Ft.

FONTOS:
A Medencefenék és gerinc képzésen KIZÁRÓLAG az alaptanfolyamom korábbi résztvevői vehetnek részt. Kérem csak azok jelentkezzenek, akik már jártak nálam a Gerincterápia jógával v. a Gerinc fitnessterápiája képzésen! Ez alól kivételt semmilyen végzettség, egyéb tanfolyam, tapasztalat nem jelent.

>