GERINC ÉS JÓGA

Budapest - 2024. szeptember 14-15.

Budapest - Eötvös 10. Kult. Központ.
( ez a  képzés a belépő az NMPT instruktorképzőre is ) 

– több, mint 870 jógaoktató vett részt eddig -

Gerinc és Jóga – alapozó workshop jógaoktatóknak 1

Egyre több hátfájós ember keresi a gerincproblémájára a megoldást a jógaórákon,
ami nyilván felelősség, viszont...

...nem könnyű olyan rendszerbe foglalt, lényeglátó továbbképzést találni,
ami magabiztosan használható tudást tud adni a jógaórán gyakran előforduló
gerincproblémák kapcsolatban...

...A Gerinc és Jóga viszont pont ilyen! 🙂

10 éve folyamatosan Rátok optimalizált, egyre használhatóbb
és folyamatosan egyre követhetőbb anyaggal!
 
Gyere nézd meg miről szól:  

 

Gerinc és Jóga – alapozó workshop jógaoktatóknak 2


 TEMATIKA A TEJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL:

 

  • A gerinc anatómiája - általános alapok: ebben a részben az alapoktól pillanatok alatt magas szintre jutunk a gerinc alapvető alkatrészeinek anatómiáját illetően - hogy innentől könnyen megérthessük, hogy mi történik az "alkatrészeinkkel" a pózok kitartásakor.  
  • A gerinc kineziológiája ( mozgástana ) : itt megtanuljuk, hogyan működik az előbb megtanult anatómia "mozgásban" is. Az anatómia ismerete szép dolog, de "élni" akkor fog az óráinkon, ha látjuk "működés", mozgás közben is az alkatrészeket.  Ilyenkor fogjuk pontosan tudni és érezni, hogy mi történik a jógapózokban a vendég testében. Ez a tudás az alapja annak is, hogy a pózokat majd "egyénre", "gerincproblémára" tudjuk szabni - így itt kicsit elidőzünk és játszunk az alkatrészekkel, hogy stabil megértéssel menjünk tovább - már a gerincproblémák felé. 
  • A porckorongsérv kérdésköre: az ember a városi legendával ellentétben nem az ülő munkától kapja a porckorongsérvét - az csak "kipiszkálja" amiért korábban általában  "megdolgozott". Ebben a részben ismerjük meg, mi minden kell egy porckorongsérv kialakításához, és alaposan átvesszük, hogy ezt az utat hogyan fordíthatjuk meg okosan kiválasztott pózok gyakorlásával. Ez itt már egy életre szóló, és alapvető fontosságú tudásanyag, mert ezen a téren azért rendesen tudnánk ártani is ha nem figyelünk pár jelre. ( a porckorongokban nincs túl sok érző ideg, ezért itt nem fogunk visszajelzést kapni tőle arról, hogy mit szól ahhoz, amit csinálunk - itt szín tisztán értenünk kell hozzá, hogy milyen pózzal hogyan hatunk a különböző állapotú és helyzetű porckorongokra. )  
  • A szegmentális instabilitás és a stabilitás kialakítása: ebben a témában a jóga "csodaszer" lehet - és nem csak a pózai miatt. Rengeteg elterjedt téveszmét cáfolunk meg ebben a részben, majd helyezünk le az órán azonnal használható, betonstabil pilléreket. Utána sokkal hatékonyabban fogunk tudni tenni a vendégeink gerincfájdalmainak megelőzéséért - célzottabbak leszünk, tisztábban fogjuk látni a háttér-mechanizmusokat, és azonnal felismerjük őket a vendégeinken. A "beavatkozás" innentől lesz gyerekjáték - mert a jógapózok sok megoldást szinte készen és "tálcán kínálnak" nekünk. 
  • A nyaki gerinc problémái: Másnap reggel a nyaki gerinc anatómiáját, kineziológiáját és patológiáit vesszük át. Olyan szinten egyszerűen és logikusan megyünk végig a területen, hogy rögtön látni fogod, hogy a jógaóráid már réges rég profin dolgoznak ezeken a problémákon. Mi csak tűpontossá és még célzottabbá tesszük, amit jó eséllyel eddig is szuperül csináltál. 
  • A gerinchez köthető problémák: Belemegyünk vállfájdalmak, fülzúgások, szédülések, fejfájások lehetséges gerinc eredetébe - és természetesen ezek elkerülésének jógikus lehetőségeibe. / Elhajolunk a fasciális hóbortok kedves, de jellemzően pszeudotudományos népmeséi elől, helyette belenézünk a valódi összeköttetésekbe és összefüggésekbe - melyek meglepő erővel nyilvánulnak meg a jógapózokban - ergo valószínűleg ezeken is gyönyörűen dolgoztál már a továbbképzés előtt, csak most erősen tudatossá tesszük őket.:) /
  •  Orvosi digaznózisok: Spondylosis, Discus prolapsus, beszűkült ízületi rész, stb... Mi mit jelent ezek közül, mi az ami mindenkinek van - mint egy ránc a szeme alatt csak a gerincben - és "abszolút nem para", mi az amire figyelnünk kell, hol van "keresnivalónk" hol húzódnak a kompetencia határaink és ki az, akit SOS orvoshoz, gyógytornászhoz érdemes irányítani.  ( red flags ) 
  • Akikkel biztosan találkozol - egyáltalán nem biztos, hogy betegek, de tudnod kell róluk: Scheuermann kór, Spondylolisthesis, Modic I és II degeenráció, Spina Bifida és társai - mik ezek, mit kell tudni róluk, kell-e és ha igen akkor hogyan vigyázhatsz rájuk az órán? 
  • és még rengeteg minden, ami felmerül...:) 
Gerinc és Jóga – alapozó workshop jógaoktatóknak 3


ÖSSZEFOGLALVA:


Vagány kis jógaokatói továbbképzés, ami összeköti a legmodernebb gerinces kutatást a jóga erejével - és ami az aktuálisan felkapott mozgásterápiás hype-ok helyett, azt tanítja meg, ami jógaoktatói szempontból tényleg valós és használható.

Mindezt végtelenül gyakorlatiasan, úgy, hogy a tanultak azonnal beállíthatók
legyenek a Te rendszered -  a Te jógaórád mögé.

A cél, hogy képesek legyünk felismerni, kiszűrni problémákat, felismerni a "kevésbé ideális mintázatokat" -  és úgy korrigálni, instruálni, pózokat választani / módosítani, hogy az adott vendégnek a leghasznosabb legyen - és a gerince egyre egészségesebb lehessen tőle.

képzés-BGA-gerinc-és-jóga

Időpont: 2024. szeptember 14-15.( szombat  – vasárnap)
Helyszín: Budapest - VI. ker. Eötvös u. 10

 
/ Ha jelentkezel, akkor automatikusan és rögtön küldök egy visszaigazolást és az áfás számlát.
Már ebben a visszaigazolásban minden fontos információt megtalálsz a képzéshez , de az "egész finom részleteket" - pl. parkolási infók és az olyan nélkülözhetetlen tudnivalók, hogy mikor lesz a kajaszünet időpontja 🙂 -  a képzés előtt kb. egy héttel egy "emlékeztető" üzenetben elküldöm majd./ 

Kapcsolat:

Ha bármilyen kérdésed adódik, nyugodtan írj : info@porckorong.hu

A tanfolyam díja: 
59.970 Ft.

Ha bármilyen gond adódna a jelentkezéskor, vagy bármilyen kérdésed adódna, írj az info@porckorong.hu-ra egy üzenetet és gyors tempóban segítünk 🙂 

Nem tudok szombat délután ott lenni  - így is jöhetek? 

Az anyag meglehetősen lényeglátó és viszonylag kevés benne a felesleges mondat, ezért ha a képzés egy részén nem tudsz ott lenni, akkor elkerülhetetlenül kimaradna valamilyen hasznos tudnivaló, így ebben az esetben érdemes megvárni a következőt. 

 

Nincs túl erős anatómiai előképzettségem. Biztosan érteni fogom? 

Igen - és ebben az esetben szerintem külön jó, ha itt indulsz el. Ezt a képzést 10 éve optimalizálom, és a célom az, hogy annyira érthető legyen, amennyire csak lehet. Azon fogsz meglepődni, hogy az anatómia és humánkinez elég bonyolult összefüggéseit is mennyire kézzelfoghatóan, könnyen fogod tudni követni. A jó hír, hogy ez után a képzés után - a megértés miatt - sokkal könnyebben "fogyaszthatóvá" válnak az itt-ott olvasott bonyolult szakmai anyagok is. 

 

Nem vagyok jógaoktató, de érdekel ez az anyag. Jöhetek? 

Állítólag ez egy "legendás képzés" amiről sok szakmában beszélnek. Ezért lehetett, hogy járt már rajta intim torna oktató, kettlebell instruktor, reumatológus orvos, rengeteg gyógytornász, neurológus, érdeklődő páciens, manuálterapeuta, masszőr...Gyere - nyugodtan - ha érdekel a gerinc, biztosan fog izgalmas dolgokat adni. 

 

Adhatom ajándékba a képzést? 

Köszönöm a bizalmat, de kérlek ezt ne tedd! Akkor "működik" a képzés, ha nagy motivációval, erős érdeklődéssel érkezik valaki - ha ez megvan, akkor jó eséllyel már saját maga jelentkezett! 🙂 Kis létszámú csoportokkal futunk, így az "önző érdekünk" az, hogy olyan kollégákkal legyen tele a csapat, akik hasonló energiaszinttel kíváncsiak a témára.  

 

Már a világon mindent "is" elvégeztem a jógaterápia területén, fog ez nekem újat mondani? 

Az elmúlt 10 évben többet tudtunk meg a gerincfájdalomról, mint az előtte lévő 2000-ben együtt - és viszonylag kevés forrás integrálja ezeket az ismereteket - ez a képzés igen. Ha az ember kellően nyitott ahhoz, hogy pár dolgot átírjon azt illetően, amit korábban gondolt gerinces témáról, akkor mindenképp - ráadásul határozottan sok dologban fogja árnyalni a tudásodat!   

 

Nem akarok kártyával fizetni, hadd utaljak, rendezzem később, pls.tartsd nekem a helyet amíg xyz, stb...

A képzésünk kis csoportos, így a helyek a befizetéssel egy időben kerülnek regisztrálásra. A jelentkezéseket az automata rendszerünk valós időben kezeli - ez biztosítja azt, hogy tű pontos lehessen az adminisztrációnk, mindent időben és rögtön megkapj - most a visszaigazolás és az áfás számla, a képzés előtt az "emlékeztető email", közben a felnőttképzési papír és a regisztrációs űrlap, vasárnap pedig az okleveled - így kérlek ilyesmiket ne kérj, hanem kövesd a jól bevált utat. 

>