GERINC ÉS JÓGA

Budapest - 2024. február 3-4.

Budapest - Eötvös 10. Kult. Központ.
( ez a  képzés a belépő az NMPT instruktorképzőre is ) 

– több, mint 870 jógaoktató vett részt eddig -

Gerinc és Jóga – alapozó workshop jógaoktatóknak 1

Egyre több hátfájós ember keresi a gerincproblémájára a megoldást a jógaórákon,
ami nyilván felelősség, viszont...

...még mindig nem könnyű olyan rendszerbe foglalt, lényeglátó továbbképzést találni,
ami viszonylag gyorsan magabiztosan használható tudást tud adni a jógaórán előforduló
gerincproblémák kapcsolatban...

...A Gerinc és Jóga viszont pont ilyen! 🙂

10 éve folyamatosan Rátok optimalizált, egyre használhatóbb
és mindig követhetőbb anyaggal!
 
Gyere nézd meg miről szól:  

 

Gerinc és Jóga – alapozó workshop jógaoktatóknak 2


 TEMATIKA:

 

  • A gerinc anatómiája - általános alapok: ebben a részben a legkezdőbb szintről pillanatok alatt egy magas szintre ugrunk a gerinc alapvető alkatrészeinek anatómiáját illetően, hogy innentől könnyen megérthessük a pózokban történteket. 
  • A szegment kineziológiája: itt megtanuljuk, hogyan működik az előbb megtanult anatómia "mozgásban" is. Az anatómia ismerete szép dolog, de "élni" akkor kezd el az óráinkon, ha látjuk "működés", mozgás közben is az alkatrészeket.  Ilyenkor fogjuk pontosan tudni és érezni, hogy mi történik a jógapózokban a vendég testében. Ez a tudás lesz az alapfeltétele annak is, hogy a pózokat majd "egyénre", "gerincproblémára" tudjuk szabni, így itt kicsit elidőzünk és játszunk az alkatrészekkel, hogy stabil megértéssel menjünk tovább - már a gerincproblémák felé. 
  • A porckorongsérv megelőzése: az ember a városi legendával ellentétben nem az ülő munkától kapja a porckorongsérvét - az csak "kipiszkálja" amiért korábban "megdolgozott". Ebben a részben megismerjük, mi minden kell egy porckorongsérv kialakításához, és alaposan átvesszük, hogy ezt az utat hogyan fordíthatjuk meg a jóga pózainak okosan választott gyakorlásával. Ez már itt egy életre szóló, és alapvető fontosságú tudásanyag, mert ezen a téren azért rendesen tudunk ártani is ha nem figyelünk pár jelre. ( a porckorongokban nincs túl sok érző ideg, ezért itt nem fogunk visszajelzést kapni arról, hogy mit okozunk neki - itt szín tisztán értenünk kell hozzá, hogy milyen pózzal hogyan hatunk a különböző állapotú és helyzetű porckorongokra. )  
  • A szegmentális instabilitás és a stabilitás kialakítása: ebben a témában a jóga "csaodaszer" - és nem csak a pózai miatt. Rengeteg elterjedt téveszmét cáfolunk meg ebben a részben, majd helyezünk le az órán azonnal használható, betonstabil pilléreket itt. Utána sokkal hatékonyabban fogunk tudni tenni a vendégeink gerincfájdalmainak megelőzéséért - célzottabbak leszünk, tisztábban fogjuk látni a háttér-mechanizmusokat, és azonnal felismerjük őket a vendégeinken. A "beavatkozás" innentől lesz gyerekjáték - mert a jógapózok sok megoldást szinte készen és "tálcán kínálnak" nekünk. 
  • A nyaki gerinc problémái: Másnap reggel a nyaki gerinc anatómiáját, kineziológiáját és patológiáit vesszük át. Olyan szinten egyszerűen és logikusan megyünk végig a területen, hogy rögtön látni fogod, hogy a jógaóráid már réges rég profin dolgoznak ezeken a problémákon. Mi csak tűpontossá és még célzottabbá tesszük, amit jó eséllyel eddig is szuperül csináltál. 
  • A gerinchez köthető problémák: Belemegyünk vállfájdalmak, fülzúgások, szédülések, fejfájások lehetséges gerinc eredetébe - és természetesen ezek elkerülésének jógikus lehetőségeibe. / Elhajolunk a fasciális hóbortok kedves népmeséi elől, helyette belenézünk az igazolható hátterű összeköttetésekbe - melyek meglepő erővel nyilvánulnak meg a jógapózokban - ergo valószínűleg ezeken is gyönyörűen dolgoztál már a továbbképzés előtt.:) /
  •  Orvosi digaznózisok: Spondylosis, Discus prolapsus, stb... Mi mit jelent ezek közül, mi az ami mindenkinek van - mint egy ránc a szeme alatt csak a gerincben - és "abszolút nem para", mi az amire figyelnünk kell, hol van "keresnivalónk" hol húzódnak a kompetencia határaink és ki az, akit SOS orvoshoz, gyógytornászhoz érdemes irányítani.  ( red flags ) 
  • Akikkel biztosan találkozol - egyáltalán nem biztos, hogy betegek, de tudnod kell róluk: Scheuermann, Spondylolisthesis, Spina Bifida és társai - mik ezek, mit kell tudni róluk és hogy vigyázhatsz rájuk az órán? 
  • és még rengeteg minden, ami felmerül...:) 
Gerinc és Jóga – alapozó workshop jógaoktatóknak 3


ÖSSZEFOGLALVA:

Vagány kis jógaokatói továbbképzés, ami sosem az aktuálisan felkapott hype-okat,
hanem azt tanítja meg, ami oktató szempontból tényleg használható, végtelenül gyakorlatias
és azonnal működtethető a Te rendszeredben. 

Ja és még egy dolog:

Az egész tudásanyag az órád mögé áll be.
 
Zéró mértékben foglalkozunk azzal, hogy hogyan csinálj máshogy dolgokat - erre jóga téren a
legritkább esetben van szükség -  hanem azt, hogy a Te rendszeredben hogyan tudsz a lehető legcélzottabban és pontosabban gerinc-preventív lenni.

10 éve alakul és fejlődik ez a képzés,  ez alatt az idő alatt elég jól sikerült kitapasztalni, hogy
hogyan lehet teljesen Rátok szabni a gerincterápiás anyagot - így ne egy új óratípusra vagy rengeteg új gyakorlatra számíts, hanem arra, hogy utána saját órádon kezdesz el
sokkal "gerinctudatosabban" látni:

képesnek lenni kiszűrni problémákat, felismerni a nem ideális "mintázatokat",
és úgy korrigálni, instruálni és pózokat választani, hogy az adott vendégnek az adott
pillanatban ez a legjobb legyen. Időpont: 2024. február 3-4.( szombat  – vasárnap)
Helyszín: Budapest - Eötvös 10

 
/ A pontos megközelítést, parkolást és minden fontos fontos infót -
pl. kajaszünet időpontja 🙂 -  a képzés előtt kb. egy héttel küldöm /

Kapcsolat: info@porckorong.hu

A tanfolyam díja: 49.970 Ft.

/ Ez évek óta változatlan, de tekintettel magas az inflációra, jövőre már muszáj lesz
emelnünk rajta -  jelentkezz még idén, akkor jársz a legjobban .:)   /

A korábbi résztvevők mondták:

Ide kéne a rengeteg "marketingízű testymony-t" bemásolnom, de ehhez egyrészt lusta vagyok, másrészt szerintem Te sem annyira mások véleménye alapján szoktál szűrni: ha megnézel pár
oktatóvideót itt jobbra a blogon - akkor meg tudod nézni, hogy milyen gondolkodásmódra, irányra számíthatsz a továbbképzésen - ezek alapján könnyű eldönteni, hogy szimpatikus-e Neked a BGA-s megközelítés.

( A leggyakoribb vélemény egyébként vagy az szokott leni, hogy "wáó" vagy az, hogy "kötelezővé kéne tenni" 🙂 ...)
   

Ha bármilyen gond adódna a jelentkezéskor, vagy bármilyen kérdésed adódna, írj az info@porckorong.hu-ra egy üzenetet és gyors tempóban segítünk 🙂 

 


>