GERINC ÉS JÓGA alapképzés

Budapest - 2023 január 14-15.

Budapest belvárosa
( ez a  képzés a belépő az NMPT instruktorképzőre, és az összes későbbi tematikus tanfolyamomra )

– több, mint 870 jógaoktató vett részt eddig -

Egyre több hátfájós ember keresi a gerincproblémájára a megoldást a jógaórákon, ami nagy felelősséget ró a jógaoktatókra.

Sajnos jelenleg nehéz olyan rendszerbe foglalt tudásanyagot találni, ami magas szintű, magabiztos tudást nyújt a gerincproblémákkal kapcsolatban, ráadásul jóga, ill. mozgásos irányból közelít a gerincbeteg emberek kérdéseihez.

 

Tematika részletesen

 

A tanfolyamon a résztvevő:

 • Pontosan(!) megismeri a gerinc anatómiáját és elsajátítja a gerinc kineziológiáját. ( Ez nálunk nem a természetgyógyászati ágat, hanem a gerinc mozgástanát jelenti. Ez a tudományág megtanítja, hogy a gerinc melyik alkotóeleme merre mozdul mihez képest, és ennek milyen hatása van amikor a jógázó valamilyen gyakorlatot végez - ez minden póz személyre szabásának alapja. )
 • Megismeri a gerincbetegségeket és jellegzetességeiket.
Gerinc és Jóga – alapozó workshop jógaoktatóknak 1

Pontosan tudni fogja, mi okozza őket, melyik mozdulat és testhelyzet viheti tovább a problémában a jógázót, és melyik javít a helyzeten. Tisztában lesz vele, mikor milyen póz előnyös, és mikor melyik póz káros, esetleg mit tilos gyakoroltatni egyes problémákkal küszködő emberekkel.


Megtanul ránézésre felismerni problémákat: milyen tartásbeli jellegzetességek valószínűsítenek bizonyos későbbi degeneratív megbetegedéseket, milyen esetekben milyen pózokat lehet használni, melyek segítségével még a tünetek kialakulása előtt meg lehet előzni ezeket a betegségeket.

 • Megtanulja, és saját tapasztalatai alapján belátja, mi az, amit sok helyen kicsit pontatlanul vagy túlhaladott módon tanítanak. (pl. a fokozott lordózis kérdéséről, vagy a porckorong problémákról.)
 • Megtanul egy kicsit “a jövőbe látni”: kiolvasni egy adott póz végrehajtási módjából, hogy a gyakorlója milyen gerincproblémákra hajlamos, és megtanít ezeket már akkor “kezelni” amikor azok még ki sem alakultak, vagy még csak a kezdeti tüneteket mutatják!
 • Bevezet a gyermekek tipikus tartáshibáinak a felismerésébe, korrekciójának a lehetőségeibe.
 • Megismerheti, hogyan célszerű felépíteni egy órát, hogy az egy modern életmódot élő ember gerincét érő káros hatásokat a legjobban ellensúlyozni tudja. Elsajátíthatják, megtapasztalhatják a hallgatók, milyen pózokat milyen arányban és milyen sorrendben érdemes gyakorolni annak érdekében, hogy a tanuló gerince a legjobban járjon.
 • Megmutatja, kihez nem szabad hozzányúlni, kit kell feltétlen lebeszélni a jógaóráról, és inkább az orvoshoz, gyógytornászhoz irányítani!
 • Spondylosis, osteoporosis, discus hernia… Megtanulja az orvosi diagnózisok jelentését, és azt, hogy ezekkel a betegségekkel jógaügyileg mit lehet, és mit tilos kezdeni - mik a kompetenciahatárok, mikor kell feltétlen továbbirányítani a vendéget és mi az, ami bárki egészséges ember leletén is rajta lenne. 

Akinek gerincproblémája van - és beleillik a képzés anyagába - személyre szabott gyakorlatokat dolgozunk ki neki.


Időpont: 2023 január 14-15.( szombat  – vasárnap)
Helyszín: Budapest - A Nyugati közelében / a pontos helyszínt - mindig központi és könnyen megközelíthető - a képzés előtt legkésőbb 
3 héttel küldöm el.

Kapcsolat: info@benegerincakademia.hu

A tanfolyam díja: 49.970 Ft.

Fontos: pár éve a "Gerinc és Jóga" tematikája 110%-ban megyezik a "Gerinc és Fitness"-el.Tanulva abból, hogy az ezeket követő képzéseken - ahol már együtt haladt a társaság - milyen sokat szoktatok egymástól, egymás gyakorlatain, nézőpontjain át tanulni, idén már összevonva tartom ezt a két képzést is. Igy kb. két tanfolyam nézőpontjait, látásmódját egyszerre vihetitek haza és használhatjátok fel az óráitokon - ami így még több tapasztalatot, tanulási lehetőséget jelent.    

Ha bármilyen gond adódna a jelentkezéskor, vagy bármilyen kérdésed adódna, írj az info@benegerincakademia.hu-ra egy üzenetet és gyors tempóban segítünk 🙂 

 

Végzett hallgatók mondták:

 • Nekem nagyon sokat adott, mert már éppen fontolgattam, hogy beiratkozom gyógytornász szakra, – persze csak egy része érdekel a tananyagnak, és azt pont megkaptam ezen a tanfolyamon.
 • Máté nagy király… abszolút érthetően magyarázott. Szakmailag ott volt, egyértelmű.
  Jól éreztem magam végig, persze fárasztó egy ilyen tanfolyam. 
 • Szívesen elmélyíteném, tehát további tanfolyamokon is részt vennék, amit Máté tart.
  Nagyon jó kisugárzású ember, és színesen, érdekesen ad elő. 
 • …nagyon odafigyelt a visszajelzésekre. Folyamatosan figyelemmel kísérte hogy be tudjuk-e még fogadni amit mond, így annak ellenére hogy bőséges volt az anyag, agyilag nem fáradtunk le túlságosan, tehát nem esett ki semmi. Nagyon jó volt hogy rendszeresen visszatértünk egy-egy részre, átismételtük, ellenőrizte tudásunkat, így fokozatosan lehetett építkezni…
gerincterapia-jogaval-kepzes
Gerinc és Jóga – alapozó workshop jógaoktatóknak 2
>