GERINC HALADÓ KÉPZÉS


Budapest - hamarosan
/ Csak az előző "gerinc és jóga" ill. "gerinc és fitness" modul korábbi résztvevőinek! /


Az alaptanfolyam korábbi végzettjei általában arról számolnak be, hogy a tanfolyam után hirtelen elkezdtek „megtalálni” Őket a gerincproblémás emberek. A képzés után sokan írták azt is, hogy a „gerinces” ismeretek elsajátítása után nagyságrendekkel magabiztosabban álltak az ilyen problémával küzdő tanítványok prevenciójához, és gerinces téren jóval tudatosabbá vált az óravezetés.


Aztán ahogy telik az idő és jönnek az újabb és újabb impulzusok, úgy merültek fel az újabb és újabb kérdések a témában …


A kettes tanfolyamot az alapon végzettek visszajelzéseinek és kérdéseinek, illetve a tanítványaink/vendégeink tipikus problémái alapján állítottam össze.

Gerincterápiás képzés haladó 1


A cél, hogy az újabb együtt töltött hétvége végére még kiterjedtebb, még biztosabb tudással, hathatósan legyetek képesek jógával segíteni a gerincproblémákkal küzdő embereket!


A HALADÓ képzés tematikája:

 • A scolioSis-gerincferdülés témaköre:  felismerése, fajtái és edzés/jóga a skolis vendéggel…
  (pózok, elvek, légzéstechnikák, korrekciók…)
 • Funkcionális tesztek, és ezek „láthatatlan” óra közbeni változatai…
 • Gyerekek tartáshibái és gerincproblémái, ezek felismerése, és prevenciója.
  A gyerekekre nehezedő nyomás ellensúlyozása az órán és azon túl…
 • Idősek gerinc és ízületi problémái, ezek felismerése, okai, megelőzése és mozgása.
  A csontritkulás és a csontritkulásos törések megelőzésének irányelvei…
 • Manuális technikák és korrekciók a gerinc felszabadítására…
 • Diagnózis értelmezés.
  Mit jelent, ha a vendégnek discus herniája, spondilozisa, spina bifidája, sacralisatiója, torsiója van? Mikor kell inkább orvoshoz/gyógytornászhoz küldeni, mennyire terhelhető a fenti problémákkal rendelkező ember? Milyen pózokat kell kihagyni, és milyen gyakorlatokat érdemes végeztetni Vele?

 

Alternatív jógapózok, könnyített gyakorlatok, változatok és módosítási lehetőségek gerincproblémás embereknél a csoportjógán.


Milyen problémánál milyen konkrét módosítások szükségesek egy-egy pózban, hogy az még hasznosabb, vagy épp ártalmatlan legyen a gyakorlónak.


Helyszín: Budapest
Időpont: hamarosan​​
A képzés ára: 49.970 Ft. 

>