Gerinc és fitnesz képzés

2022. szeptember 24-25.
  Bp. - a Nyugati közelében

Bene Máté  - 2 napos sérv prevenciós és szegmentális instabilitás képzése
/ elérhető / 

Vendég gyógyult sérvvel, kezdődő szegmentális instabilitással?

Biztos ismerős a helyzet: az órád előtt válogatod a zenét, amikor egy tip-top külsejű, nem épp betegnek kinéző új vendég odalép hozzád, és közli, hogy két éve műtötték gerincsérvvel. Amúgy jól van, de most is fáj a dereka. Az orvosa azt mondta, hogy sportolnia kell, de figyeljen, hogy ne csináljon rossz gyakorlatokat... Ilyenkor néhány kolléga aggódva pislogni kezd...

De nem azok, akik elvégezték ezt a képzést! 

Ők magabiztosan mosolyognak, és csak annyit mondanak:
"Oké! Szólok mikor kell pár dolgot másképp csinálod!

- miközben belül már szinte meg is írták a vendégnek azt a térképet, ami mentén pár edzés után sokkal kisebb esélye lesz, hogy a problémája bármikor kiújul..." 

A gerinc és fitness – alapozó workshop edzőknek 1

Gerinc és fitnesz workshop:

A képzés azt tanítja meg, hogyan tudd bármilyen gyakorlatról, bármilyen technikáról eldönteni, hogy az hasznos lesz-e az adott napon, az adott vendég adott állapotában.

Innentől bármilyen mozgás eszközzé válhat a kezedben, mert sokszor pont nem a "helyes végrehajtás" a legjobb a vendégünknek...

Sajnos ma nem könnyű olyan rendszerszemléletű tudásanyagot találni, ami nem egy adott módszert akar Rád erőltetni, hanem magas szintű, magabiztos tudást nyújt a gerincproblémák megelőzésével kapcsolatban - és abban segít, hogy a saját módszeredet / sportodat / mozgásformádat tudd sokkal gerincbaráttá tenni. 

 A tematika részletesen: 

A gerinc és fitness – alapozó workshop edzőknek 2

A tanfolyamon a résztvevő: 

  • Pontosan(!) megismeri a mozgásszegment anatómiáját és kineziológiáját. 

( Ez nálunk nem a természetgyógyászati ágat, hanem a gerinc mozgástanát jelenti. Ez a tudományág megtanítja, hogy a gerinc melyik alkotóeleme merre mozdul mihez képest, és ennek milyen hatása van amikor a vendég valamilyen gyakorlatot végez.  Ez után a rész után egészen pontosan tudni fogod, hogy a gerinc melyik alkatrésze mit csinál az egyes gyakorlatok közben. Ez azért fontos, mert teljesen ugyanaz a mozdulat lehet nálad nagyon hasznos, nálam nagyon káros lehet - attól függően, hogy az anatómiánk milyen... Ezért a tudományos szemléletű edzőnek nem helyes gyakorlatokat,  hanem helyes elveket érdemes ismerni. (

  • Megismeri a vendégek jellemző gerincbetegségeit és a kialakulásuk mechanizmusát.

Így pontosan tudni fogod, hogy mi okozza őket, rossz esetben melyik mozdulat vagy gyakorlat vezet tovább a probléma irányába, és melyik fordítja vissza a vendéget az egészséghez vezető útra. Tisztában lesz vele, mikor milyen gyakorlat előnyös, és milyen gyakorlat káros, esetleg mit tilos gyakoroltatni egyes problémákkal küszködő emberekkel.  

  • Megtanul ránézésre felismerni problémákat:

milyen tartásbeli jellegzetességek valószínűsítenek bizonyos későbbi degeneratív megbetegedéseket, milyen esetekben milyen mozdulatokat és mozgásláncokat lehet használni, melyek segítségével még a tünetek kialakulása előtt meg lehet előzni ezeket.

Milyen jelekből lehet felismerni egy kiegyenesedett lordózist - ez ma már sokkal gyakoribb, mint a fokozott, és hogyan lehet fülzúgást kapni egy tartáshiba miatt - majd elmuszlatani az azt fenntartó mintát pár jól célzott gyakorlattal. 

  • Megtanulja, és saját tapasztalatai alapján belátja, mi az, amit sok helyen még pontatlanul vagy túlhaladott módon tanítanak.

(pl. a fokozott lordózis kérdéséről, a gerinc stabilitásról, vagy a porckorong problémák megközelítéséről...)   

  • Megtanul egy kicsit "a jövőbe látni" :

kiolvasni egy tartásból, vagy egyes gyakorlatok végrehajtási módjából, hogy a gyakorlója milyen gerincproblémákra hajlamos, és megtanít ezeket már akkor "meggyógyítani" amikor azok még ki sem alakultak, vagy még csak a kezdeti tüneteket.

  • Megismerheti, hogyan célszerű felépíteni egy órát, hogy az egy modern életmódot élő ember gerincét érő káros hatásokat a legjobban ellensúlyozni tudja.

ebben a részben derül ki többek közt pl., hogy miért fordul gyakran elő, hogy a tartás javításának megkezdésekor a vendég hirtelen elkezd fájdalmakat produkálni egyéb gerincszakaszokon - és hogyan kerülhető el ez.  

  • Megmutatja, kihez nem szabad hozzányúlni:

kit kell feltétlen lebeszélni az óráról, és inkább SOS orvoshoz / gyógytornászhoz irányítani, ill. ez miből dönthető el.

  • Spondylosis, Spondylolisthesis, discus hernia:

Megtanulja az orvosi diagnózisok jelentését, és azt, hogy ezek közül mi számít betegségnek, és mi az, ami minden egészséges ember leletén ott lenne, ill. hogy "mozgásügyileg" mit lehet, és mit tilos kezdeni velük...

Alaposan átnézzük és átbeszéljük, hogy milyen probléma után mikor lehet és mikor nem lehet sportolni, ill. ennek milyen fokozatai vannak. 

  • Elsajátíthatják, megtapasztalhatják a kollégák, milyen gyakorlatokat milyen arányban és milyen sorrendben érdemes gyakorolni annak érdekében, hogy a vendég gerince a legjobban járjon.

Akinek gerincproblémája van, a képzés gyakorlatai alatt személyre szabott gyakorlatokat dolgozunk ki neki.

gerinc-fitnessterapia-kepzes

A képzés bárki számára - stílustól, sporttól, módszertől, előképzettségtől függetlenül - nyitott. Járt már nálunk gyógytornász, babaúszás oktató, kettlebell tréner, rúdsport instruktor, reumatológus, közel 1000 különböző stílusú edző, jógaoktató, tesitanár és gyógytestnevelő - és olyan érintettek is, akik meg akarták érteni a gerincük működését. Akkor gyere, ha tudni akarod a modern tudnivalókat, melyekkel a legtöbbet tudod segíteni!  

Ez a képzés az NMPT instruktori tanfolyamon való részvétel belépő feltétele is. 

Praktikus paraméterek: 

A képzés ára: 49.970 Ft.  ( bruttó - tartalmazza áfát )

Időpontja: 2022. szeptember 24-25.

Instruktor: Bene Máté  
info@porckorong.hu

Helyszín: Budapest -a Nyugati közelében 

FONTOS: a képzés tematikája évek óta 100%-ban megegyezett a "Gerinc és Jóga" tanfolyam tematikájával, így 2022-től a két képzést összevonva tartom - így egymástól, egymás gondolkodásmódjából és gyakorlataiból is rengeteget tanulhatunk. 

A képzés sajnos betelt - hamarosan érkezik a következő időpont
- nézz majd vissza az oldalra. 🙂 

Ha esetleg bármilyen kérdésed adódna, nyugodtan írj az info@porckorong.hu-ra!

A gerinc és fitness – alapozó workshop edzőknek 3
>